Sale

Caju Organic, 250 g

  • Livrare rapida
    in 24-48h de ore
    Livrare rapida in 24h-48h De la confirmarea comenzii telefonice livram in maxim 24h coletul catre dumneavoastra de luni-vineri prin courier rapid.
  • Plata online
    sau ramburs
  • Produs cu
    calitate garantata
    Calitate garantata Garantam ca superalimente.ro este autorizat sa vanda acest produs si ca toate brand-urile pe care le comercializam sunt autentice.
  • Retur
    10 de zile
34,06 RON
27,25 RON
Fara TVA: 25,00 RON

Cantitate

12-18 DECEMBRIE
TRANSPORT GRATUIT

Disponibilitate: In Stoc

Producator: EverTrust


Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
0741 111 074
Lu - Vi: 09:00-17:30
Lasa-ne nr. de telefon
Te sunam noi!
Lu - Vi: 09:00-17:30
Vrei sa ne trimiti
un email?
Lu - Vi: 09:00-17:30


Informatiile pe care le veti regasi pe acest site nu reprezinta opinii medicale, ci au scop informativ. Va rugam cereti sfatul medicului in cazul in care va confruntati cu probleme de sanatate si sa va informati temeinic inainte de a folosi orice tip de superaliment.

DESCRIERE

Nucile caju sunt semintele care adera la partea de jos a merelor–caju, fructele copacului caju, originar din zonele costale de Nord-Est ale Braziliei. In Brazilia si Caraibe merele–caju sunt considerate o delicatesa. Coaja nucilor caju contine un balsam care se foloseste la fabricarea insecticidelor si emailurilor, de aceea trebuie indepartat. Dupa indepartarea acestui balsam, nucile caju sunt comestibile.

Caju (Anacardium occidentale) face parte din aceeasi familie cu mango si fisticul.

BENEFICII ASUPRA SANATATII

Nucile caju prezinta un continut ridicat de cupru, mangan, magneziu si fosfor.

Spre deosebire de alte nuci, caju prezinta un continut scazut de grasimi, dintre care aproximativ 75% sunt acizi grasi nesaturati, iar dintre acestia cea mai mare parte este reprezentata de acidul oleic. Acidul oleic este grasimea sanatoasa mono-nesaturata ce se gaseste si in uleiul de masline. Acidul oleic ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare, chiar si in randul diabeticilor. Intr-o dieta saraca in grasimi, adaosul de grasimi mono-nesaturate ajuta la scaderea nivelului de trigliceride (grasimile din sange), care sunt asociate cu un risc crescut de aparitie a bolilor de inima.

Continutul antioxidant din caju explica beneficiile cardio-protective ale acestuia. Consumul de caju scade riscul aparitiei bolilor de inima.

Cuprul este esential in dezvoltarea oaselor si productia melaninei (pigmentul din piele si par). Deficitul de cupru este unul dintre factorii de risc pentru cancerul de colon. Alte probleme asoaciate lipsei de cupru sunt osteoporoza, artrita, anomalii cerebrale, nivel ridicat de colesterol „rau”, batai neregulate ale inimii. Un sfert de cana de caju reprezinta 38% din doza zilnica recomandata de cupru.

Magneziul este, de asemenea, necesar pentru sanatatea oaselor si ajuta la reglarea tonusului muscular si al nervilor. Deficitul de magneziu poate contribui la hipertensiunea arteriala, contractii musculare, migrene si oboseala. Un sfert de cana de caju reprezinta 25% din doza zilnica recomandata de magneziu.

Consumul de caju ajuta la pierderea in greutate si scade riscul ingrasarii.

Atentionare! Nu se recomanda consumul de caju de catre persoanele alergice la nuci sau cu probleme la rinichi si vezica biliara

MOD DE ADMINISTRARE

Nucile caju se pot consuma ca atare, sub forma de unt sau in combinatie cu alte alimente. Se pot amesteca in salate, in paste, iaurt sau dulciuri.

Se recomanda pastrarea nucilor caju in recipiente inchise ermetic, in frigider.

*Acest produs este organic si crud, fiind certificat de Soil Association UK.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau Bun

Introduceti codul din imagine: